Arbiter Higler tweede in VI-klassement zonder te fluiten

Dennis Higler heeft, zonder dit weekend zelf de fluit ter hand te nemen, de tweede plek in het VI-scheidsrechtersklassement in bezit genomen.

Doordat Eric Braamhaar, Tom van Sichem en Ruud Bossen allen een 5 kregen, daalde hun gemiddelde zodanig dat ze ruimte maakten voor de jonge Higler (27).

Bas Nijhuis blijft lijstaanvoerder van het VI-scheidsrechtersklassement. Na zeven speelronden is de geboren Enschedeër met een gemiddeld cijfer 6,75 de hoogst genoteerde.

Nijhuis floot afgelopen weekeinde Feyenoord – NEC (5-1), waar hij het spel in de eerste helft kort moest onderbreken doordat Evander Sno met klachten in zijn borststreek van het veld moest. Hij kreeg met een 7 het hoogste cijfer dit weekend.

Woensdag nog floot Nijhuis het bekerduel FC Utrecht – Ajax, dat hij ruim een kwartier staakte, nadat Utrecht-supporters aanstekers op het veld wierpen. Voor deze wedstrijd kreeg hij overigens geen beoordeling.

De laagste beoordeling (3) kreeg de Belgische arbiter Christof Dierick. In het duel tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag wees hij in acht minuten liefst drie keer naar de strafschopstip, hetgeen veel opschudding veroorzaakte. Zelf gaf Dierick aan het vooral een leuke wedstrijd te hebben gevonden, met drie terecht gegeven penalty's.

Serdar Gözübüyük heeft dit weekeinde geen kans gehad de laatste plaats te verlaten. Hij kreeg geen wedstrijd toegewezen. <br /><br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images