Arbiter Higler baalt: 'Het lijkt de bovenarm en dus zit ik mis'

Dennis Higler kreeg na afloop van het duel tussen Heracles Almelo en FC Utrecht veel kritiek te verduren. Met name Heracles-trainer Jan de Jonge was niet gelukkig met het optreden van de scheidsrechter.

Arbiter Higler baalt: 'Het lijkt de bovenarm en dus zit ik mis'

FC Utrecht-aanvaller Steve de Ridder zou voorafgaand aan de 1-1 de bal met de hand meegenomen hebben. 'Deze situatie was lastig te beoordelen omdat ik achter de speler in kwestie stond', aldus Higler in gesprek met Fox Sports. 'Ik kreeg op dat moment ook tegenstrijdige berichten in mijn oor, waarbij de ene assistent hands riep en de ander juist niet.'

'Dan moet ik zelfstandig een besluit nemen. Het is de vraag of De Ridder de bal op de schouder of de bovenarm kreeg. Het lijkt alsof bal op de bovenarm komt. Dan is het hands en dan baal ik dat ik de situatie niet goed beoordeeld heb', aldus Higler, die ook een foute beslissing nam in het voordeel van Heracles.

Bij de vrije trap van Jens Toornstra, kort voor de gelijkmaker van FC Utrecht, zou Heracles-middenvelder Kwame Quansah hands hebben gemaakt in zijn eigen strafschopgebied. 'Als ik de beelden terugkijk denk ik dat Quansah de bal arm op de bovenarm krijgt en de bal dus op de stip had moeten liggen', meldde de schuldbewuste leidsman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen