Arbeloa stopt na zes jaar als international van Spanje

Reacties

Álvaro Arbeloa vindt het na 56 interlands genoeg geweest. De 31-jarige verdediger van Real Madrid stelt zich niet meer beschikbaar voor het nationale elftal van Spanje.

Arbeloa stopt na zes jaar als international van Spanje

Bondscoach Vicente del Bosque had voor Arbeloa geen plaats in de WK-selectie, maar dat heeft volgens de rechtsback niets met zijn beslissing te maken. 'Ik had mijn beslissing al genomen. Ik heb alle respect voor Del Bosque, die meer vertrouwen heeft in andere spelers. Mijn tijd bij Spanje is voorbij.'

Áls speler van Liverpool maakte Arbeloa op 26 maart 2008 zijn debuut namens Spanje tijdens de vriendschappelijke interland tegen Italië. De zomer daarop kroonde La Roja zich tot Europees kampioen. Ook de jaren daarna domineerden de Spanjaarden, die in 2010 wereldkampioen werden en twee jaar later opnieuw het EK wonnen.

In de dertigkoppige voorselectie van Spanje kregen rechtsbacks César Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid) en Juanfran (Atlético Madrid) de voorkeur boven Arbeloa, die tot voor kort twee maanden uit de roulatie was met een knieblessure. De ploeg van Del Bosque is in Brazilië ingedeeld in Groep B met Australië, Chili en Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.