APOEL-coach: 'We kunnen onszelf niet vergelijken met Ajax'

Reacties

Hoewel APOEL Nicosia door de 4-0 nederlaag bij Ajax de groepsfase van de Champions League afsluit met slechts één punt en een doelsaldo van één voor en twaalf tegen, keek trainer Giorgos Donis met een tevreden gevoel terug op het optreden van zijn ploeg in het hoofdtoernooi.

APOEL-coach: 'We kunnen onszelf niet vergelijken met Ajax'

APOEL viel dit seizoen vooral op door de defensieve speelwijze, maar die was volgens Donis gerechtvaardigd. 'We zaten in een heel sterke groep, daarom was het duidelijk dat we onze grenzen moesten verleggen. We kunnen onszelf niet vergelijken met Paris Saint-Germain, Ajax of Barcelona', stelde Donis tijdens de persconferentie na afloop van het duel met Ajax in De Arena.

Tijdens de eerste vier speelronden overtrof APOEL zichzelf in zekere zin nog door drie keer met 1-0 te verliezen (één keer tegen Barcelona, twee keer tegen PSG) en gelijk te spelen tegen Ajax (1-1). Zowel Barcelona als Ajax versloeg de Cypriotische kampioen met 4-0.

'Er waren een paar cruciale momenten', blikte Donis terug op de nederlaag tegen de Amsterdammers. 'We hebben best lang de nul gehouden, de eerste goal was daarom cruciaal. Daarna was het verzet gebroken. Mentaliteit was vanavond het grootste knelpunt. Volgende zomer kunnen we opnieuw beginnen, maar nu gaan we eerst de Cypriotische titel pakken.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.