Apathisch Fenerbahçe beperkt de schade in Krasnodar

Fenerbahçe heeft donderdagavond een vrij kansloze nederlaag geleden op bezoek bij Krasnodar: 1-0. De Turken keken al vroeg tegen een achterstand aan in de heenwedstrijd van de zestiende finale van het toernooi om de Europa League.

Advocaat liet Robin van Persie achter in Istanbul om fitter te worden. Jeremain Lens, die de negentig minuten vol maakte, en Gregory van der Wiel reisden wel mee naar Rusland. Laatstgenoemde bleef de hele wedstrijd op de bank.

Tot ontsteltenis van Advocaat kreeg Fenerbahçe al in de vierde minuut een eerste tegenvaller te verwerken. Op aangeven van Wanderson kopte de Zweed Viktor Claesson al vallend op knappe wijze binnen.

In het restant van de wedstrijd liet vooral de thuisploeg in aanvallend opzicht nog van zich horen. Fener-doelman Volkan Demirel onderscheidde zich met reddingen op een knappe poging van Vyacheslav Podberezkin en inzetten van Mauricio Pereyra en voormalig Feyenoord-speler Fedor Smolov, die uit een corner de paal nog raakte. Pas in de laatste vijf minuten had Fenerbahçe het overwicht. Dat resulteerde in één behoorlijke kans: Alper Potuk zag zijn schot gepareerd worden door Stanislav Kritsyuk.

Fenerbahçe plaatste zich overtuigend voor de zestiende finale met dertien punten in een groep met Manchester United, Feyenoord en Zorya Luhansk. Krasnodar bereikte met zeven punten ternauwernood de knockout-fase.