'Apart voor Amsterdammer in Arena tegen Ajax te spelen'

Reacties

Bas Kuipers en Daryl van Mieghem kijken erg uit naar de uitwedstrijd van Excelsior bij Ajax: zondag om 14.30 uur. De twee zijn opgegroeid in Amsterdam, waar Kuipers zelfs nog onder contract staat.

'Apart voor Amsterdammer in Arena tegen Ajax te spelen'

De twintigjarige Kuipers wordt dit seizoen door de Kralingers gehuurd van Ajax, waar hij over een aflopend contract beschikt. Ajax-trainer Frank de Boer zei vrijdag dat hij niet verwacht dat de linksback volgend seizoen nog in Amsterdam onder contract staat.

'Het is toch apart om in De Arena tegen Ajax te spelen, al is deze wedstrijd wat mij betreft niet specialer dan de uitduels met Feyenoord of PSV', aldus Kuipers op de website van Excelsior. 'Of ik nog welkom ben bij mijn familie en vrienden als wij zouden winnen? Haha, ja hoor. Ze komen wel uit Amsterdam, maar ze steunen mij heel erg en vinden Excelsior inmiddels ook geweldig.'

Van Mieghem heeft nooit bij de huidige landskampioen gespeeld, hoewel hij wel in de hoofdstad geboren en getogen is. 'Als Amsterdammer is het bijzonder om in De Arena tegen Ajax te spelen', erkent de aanvaller die in het verleden voor Topklasser AFC uitkwam.

Net als Kuipers ziet Van Mieghem ondanks de favorietenrol van Ajax kansen. 'Tegen Feyenoord hebben we laten zien dat we het dit soort ploegen ook in hun eigen stadion erg lastig kunnen maken. Ik merk daarom dat mensen uit Amsterdam er niet honderd procent van overtuigd zijn dat ze van ons gaan winnen.'

Excelsior versloeg afgelopen weekend SC Heerenveen op overtuigende wijze (3-0). De Rotterdammers staan momenteel dertiende in de Eredivisie met veertien punten voorsprong op hekkensluiter FC Dordrecht. Zodoende koerst de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen af op directe handhaving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.