Antwerp spoelt Champions League-kater weg met langverwachte zege

Antwerp FC heeft na vijf wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens drie punten gepakt. De ploeg van trainer Mark van Bommel won zondagmiddag thuis van AS Eupen en nam de vierde plek over van Club Brugge, dat eerder verloor van Standard Luik (2-1).

Antwerp
Antwerp
4 - 1
AS Eupen
AS Eupen

Antwerp smachtte naar een succesje na drie doelpuntloze gelijke spelen op rij in de eigen competitie en de nederlagen in de Champions League tegen Barcelona (5-0) en Shakhtar Donetsk (2-3). Tegen de Oekraïners was de kampioen van België goed op weg, maar verloor The Great Old toch nog ondanks een 2-0 voorsprong bij rust.

Vier dagen later was het Antwerp dat won na een achterstand. Eupen nam na elf minuten uit het niets op voorsprong via Isaac Nuhu, maar de ploeg van Van Bommel stelde nog voor rust orde op zaken. Arthur Vermeeren tekende drie minuten later voor de gelijkmaker en Michel Balikwisa maakte na een steekpass van het talent de 2-1.

Die voorsprong gaf Antwerp, met Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Own Wijndal allemaal in de basis, dit keer niet meer uit handen. Na een uur scoorde Eupen-verdediger Rune Paeshuyse in eigen doel na een voorzet van Ekkelenkamp. Vlak voor tijd kopte de Albanese aanvaller Arbnor Muja binnen uit een voorzet van invaller Gyrano Kerk.