Antwerp schiet stokoud clubrecord uit de boeken, Janssen scoort opnieuw

Nooit won Antwerp FC de eerste acht competitiewedstrijden van het seizoen. Tot deze zondag. Vincent Janssen was belangrijk en nam op bezoek bij Cercle Brugge de openingstreffer voor zijn rekening. Ook Toby Alderweireld beleefde een bijzondere middag.

Cercle Brugge
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Antwerp startte in het Jan Breydel Stadion zonder Calvin Stengs. De aanvaller kampte met een lichte blessure en nam plaats op de tribune. Jurgen Ekkelenkamp en Janssen hielden de Nederlandse eer hoog en zorgden samen voor het openingsdoelpunt. Ekkelenkamp gaf voor, Janssen liep binnen (0-1). Voor de aanvaller was het alweer zijn vijfde goal in de laatste vier wedstrijden.

Ekkelenkamp zou de eerste helft niet uitspelen. De voormalig speler van Ajax en Hertha BSC haakte nog binnen het half uur af met een lichte blessure. Twintig minuten voor tijd gooide Alderweireld de wedstrijd vanuit het niets in het slot. De routinier kopte een hoekschop van Radja Nainggolan binnen en maakte daarmee zijn eerste treffer in de Pro League (0-2).

Acht op rij
De zege op de hekkensluiter betekent dat Antwerp een 92 jaar oud record uit de boeken schiet. In het seizoen 1930/31 won The Great Old de eerste zeven wedstrijden op rij, maar ging het de achtste wedstrijd mis. Trainer Mark van Bommel kon zondag tijdens de achtste wedstrijd wél juichen en schreef daarmee clubgeschiedenis.