Antwerp lijdt recordverlies van tientallen miljoenen euro's

Reacties

Mark van Bommel hielp Antwerp FC vorig seizoen aan de landstitel, maar op financieel gebied ging het stukken minder. The Great Old leed over de jaargang 2022/23 een recordverlies van 46,5 miljoen euro.

Antwerp lijdt recordverlies van tientallen miljoenen euro's

Dat blijkt volgens Het Laatste Nieuws uit de jaarrekening van Antwerp. Het Vlaamse dagblad schrijft dat eigenaar Paul Gheysens een behoorlijk bedrag heeft moeten injecteren. Een van de bedrijven van Gheysens, Goala BV, heeft een schuld van negentien miljoen euro kwijtgescholden. Dat deed het onder voorwaarde dat de club terugkeert naar een betere toestand.

Daar blijft het niet bij, want Gheysens staat in eigen persoon borg voor openstaande kredieten van twintig miljoen euro. Uit de jaarrekening komt ook naar voren dat er op 29 december 2023 een kapitaalverhoging van 46,8 miljoen euro plaatsvond.

Transfers Avila en Vermeeren
Antwerp kan de financiële steun goed gebruiken, want de kortlopende schulden met een termijn van een jaar of minder bedragen 66 miljoen euro. Door de inkomsten uit de Champions League en de transfers van Gastón Avila naar Ajax (12,5 miljoen euro) en Arthur Vermeeren naar Atlético Madrid (dertig miljoen euro) moet de balans over het huidige seizoen er een stuk beter uitzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.