Anita rechtsachter door personele problemen Newcastle

Vurnon Anita kwam deze zomer naar Newcastle United om voor een positie op het middenveld te strijden, maar dreigt door personele problemen op de rechtsbackpositie terecht te komen. De aankoop van acht miljoen euro heeft daar geen problemen mee.

Anita rechtsachter door personele problemen Newcastle

'We hebben aan die kant twee blessures, dus als de manager me daar nodig hebt, zal ik mijn best doen voor het team.' Anderhalve week geleden speelde Anita ook al bijna een uur als rechterverdediger, na het uitvallen van Danny Simpson in het duel met Aston Villa.

'Tegen Aston Villa ging het goed. Als rechtsback kun je veel mee naar voren, dus dat deed ik. Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde. Een positie op het middenveld heeft mijn voorkeur, maar als de manager me nodig heeft kan ik er zeker spelen.'

Als Anita daadwerkelijk als rechtsback start, komt hij maandag op Goodison Park oog in oog te staan met een oude bekende. Want bij de aanstaande tegenstander Everton speelt Steven Pienaar op de linkerflank.

Ook oud-Ajacied John Heitinga staat onder contract bij The Toffees. De eerste drie speelronden bleef de Oranje-international echter op de bank. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's