Angstig weinig ervaring in overgebleven Oranje-defensie

Reacties

Bondscoach Danny Blind kreeg met het wegvallen van Daryl Janmaat een nieuwe tegenslag te verwerken. In de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (dinsdag) moet hij nu noodgedwongen kiezen voor een uiterst onervaren defensie.

Angstig weinig ervaring in overgebleven Oranje-defensie

Janmaat haakte op het laatste moment af voor de groepswedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië. Daarmee viel ook meteen de laatste beschikbare verdediger met interlandervaring weg. Want ervaring in Oranje ontbeert iedere overgebleven verdediger in de selectie van Blind.

Gregory van der Wiel is de verdediger met de meeste minuten namens zijn vaderland. De rechtsback kwam in 46 interlands in actie, maar is geschorst na zijn derde gele kaart in de laatste interland. Ook de eerstvolgende fitte verdediger - Ron Vlaar (32 interlands) is al geruime tijd uit de roulatie - Bruno Martins Indi ontbreekt. De 31-voudig international kreeg rood in het duel met IJsland en moet daardoor nog één wedstrijd toekijken.

Ervaring thuisgelaten
Daarnaast kan Blind niet beschikken over de geblesseerde Stefan de Vrij (30 caps), Jetro Willems (16 interlands) en zijn Erik Pieters, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Paul Verhaegh en Patrick van Aanholt met respectievelijk achttien, acht, zeven, drie en twee interlands achter hun naam niet opgeroepen. Dat maakt Jeffrey Bruma (foto) met elf optredens in Oranje de meest ervaren verdediger in de 22-koppige selectie voor de wedstrijd in en tegen Kazachstan, al kan Daley Blind ook gezien worden als verdediger. De ex-Ajacied kwam in Oranje echter voornamelijk als middenvelder in actie.

Aantal interlands en speelminuten Oranje-defensie
Speler Interlands Speelminuten
Daley Blind* 31 2684
Jeffrey Bruma 11 788
Terence Kongolo 2 47
Jairo Riedewald 1 90
Karim Rekik 1 39
Virgil van Dijk 0 0
Kenny Tete 0 0
* voornamelijk middenvelder
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.