Angst voor Nederlandse opmars groeit: 'Frankrijk steunt Mourinho'

Reacties

In Frankrijk heeft men inmiddels luid en duidelijk kennis genomen van de coëfficiëntenopmars van het Nederlandse voetbal. Door de goede prestaties buiten de landsgrenzen is Nederland onlangs Portugal gepasseerd op de ranglijst. Dat heeft de alarmbellen doen laten rinkelen in Frankrijk.

Angst voor Nederlandse opmars groeit: 'Frankrijk steunt Mourinho'
Nice
Nice
nv
1 - 2
FC Basel
FC Basel

'Frankrijk steunt AS Roma', kopt de Franse sportkrant L’Équipe donderdagochtend. Nu de Eredivisie-clubs steeds sterker worden, vreest het medium voor de vijfde plaats op de coëfficiëntenranglijst. Dat gat wordt namelijk steeds kleiner en het zou een aantal extra toegangsbewijzen voor de Europese competities opleveren.

In theorie kan Nederland de Fransen zelfs dit seizoen nog inhalen. Zeker als AZ en Feyenoord doorstoten naar de halve finales. Dat heeft men bij L’Équipe inmiddels ook begrepen. 'Dat Frankrijk in juni niet is ingehaald is cruciaal. Het is nog maar een bescheiden voorsprong.'

Vanaf het seizoen 2024-25 zal de nummer vijf op de ranglijst vier (!) toegangsbewijzen voor de Champions League kunnen krijgen. Drie ploegen zijn rechtstreeks geplaatst, de vierde gaat de voorronde in. Daarnaast spelen twee ploegen Europa League, terwijl een zevende club naar de Conference League zal trekken. In Frankrijk zijn de belangen duidelijk.

'Frankrijk hoopt dat Anderlecht ten koste van AZ naar de halve finales van de Conference League gaat en zal het AS Roma van trainer José Mourinho steunen', schrijft het medium. Feyenoord verdedigt een nipte (1-0) voorsprong tegen de Romeinen.

Zelf hebben de Fransen alleen OGC Nice nog actief in de Conference League. Ze moeten zich thuis ontdoen van FC Basel. 'Als de Nederlandse clubs worden uitgeschakeld, is de opluchting definitief. Maar als er één, of nog erger, twee ploegen over blijven, zal de spanning enorm toenemen. Zeker als Nice teleurstelt…'

Lees hier alles over de huidige situatie op de coëfficiëntenlijst:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.