Angst bij Benfica: vier belangrijke spelers staan op scherp tegen Ajax

Reacties

Voor verschillende spelers van Benfica is het van groot belang om woensdagavond geen geel te krijgen in de thuiswedstrijd tegen Ajax. In totaal staan liefst zes spelers op scherp bij de Portugezen.

Angst bij Benfica: vier belangrijke spelers staan op scherp tegen Ajax
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 2
Ajax
Ajax

De regels in de Champions League zijn zo dat spelers vanaf de groepsfase bij drie gele kaarten voor één wedstrijd worden geschorst. De last van de gele kaarten vervalt pas bij het ingaan van de halve finale. Bij Benfica moeten bij de start van de knock-outfase dus veel spelers vrezen voor de gevolgen van de gele kaarten die in de groepsfase zijn uitgedeeld.

Linksback Alejandro Grimaldo, centrumverdediger Nicolás Otamendi, controleur Julian Weigl en buitenspeler Rafa Silva zijn de vier die op scherp staan en normaal gesproken ook in de basis beginnen. Ook Gilberto en João Mário kregen tijdens dit Champions League-seizoen al twee keer geel en moeten op hun tellen passen richting de return in Amsterdam.

Er zijn maar twee Ajacieden die in Lissabon op scherp staan. Jurriën Timber heeft al twee keer geel gehad en hem hangt dus een schorsing boven het hoofd. Edson Álvarez is de Ajax-speler die het vaakst geel kreeg (vier keer), hij zat in de vijfde groepswedstrijd tegen Besiktas al een schorsing uit. Daarna kreeg de Mexicaan in het tweede duel met Sporting Lissabon opnieuw geel, waardoor hij nu weer op scherp staat. Bij ieder oneven aantal gele kaarten na de drie volgt namelijk ook een schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.