Andersson ondergaat knieoperatie in Zweden

Petter Andersson heeft besloten dat hij de operatie aan zijn linkerknie in zijn vaderland Zweden ondergaat. Zijn club FC Groningen gaat akkoord.

Andersson ondergaat knieoperatie in Zweden

De aanvallende middenvelder scheurde zondag in het duel met Ajax zijn voorste kruisband en beschadigde de mediale band van zijn linkerknie. De operatie laat hij in Stockholm doen door specialist Anders Vallentin. 'Ik heb geïnformeerd bij een paar Zweedse spelers van het nationale team. Zij zijn positief over hem. Ik heb een afspraak gemaakt dat hij naar mijn knie kijkt en ik hoop dan ook te horen of hij mij op korte termijn kan opereren', zegt Andersson op de site van zijn club.

De 23-jarige Andersson sloot bij het sluiten van de transfermarkt eind augustus vorig jaar aan bij de selectie van FC Groningen. Dat hij ervoor kiest om zich in zijn thuisland te laten opereren heeft dan ook een praktische kant: 'De communicatie verloopt makkelijker voor mij. Ik vind het heel belangrijk om goed uit te kunnen leggen wat ik wil en wat ik voel. Dat gaat in je eigen taal toch het beste.'

Het laatste gedeelte van zijn revalidatie, die normaliter zes tot acht maanden in beslag zal nemen, doet de FC Groningen-speler in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen