Anderlecht verspeelt koppositie aan Racing Genk

Anderlecht is na woensdagavond koploper af in België. De titelhouder kwam op bezoek bij AA Gent niet verder dan een remise. Racing Genk profiteerde volop door het Club Brugge van trainer Adrie Koster te verslaan.

AA Gent - Anderlecht 1-1Na tien minuten kwam Anderlecht op achterstand. Yassine El Ghanassy bracht Tim Smolders in stelling. Laatstgenoemde kon de score gemakkelijk openen. Omdat de thuisploeg vervolgens verzuimde verder uit te lopen – Zlatan Ljubijankic raakte de paal – bleven de gasten in leven.

Even later zorgde Roland Juhász zelfs voor een gelijke stand. De verdediger was trefzeker na een corner. Ondanks een tumultueuze tweede helft bleef het in Gent bij de 1-1 gelijke stand, waardoor Anderlecht over 37 punten beschikt. Gent heeft vijf punten minder.

Racing Genk - Club Brugge 3-1In de beginfase was Genk, bij wie clubtopscorer Jelle Vossen genoegen moest nemen met een reserverol, de bovenliggende partij. Toch kwam Club, met Ryan Donk in de basis, op voorsprong. Joseph Akpala was na een assist van Nabil Dirar verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt.

Na een halfuur spelen kwam Racing Genk langszij. Marvin Ogunjimi (foto) kon eenvoudig binnentikken. Een strafschop na ruim een uur spelen bracht de beslissing. Brugge-verdediger Jeroen Simaeys vloerde Elianiv Barda. Het slachtoffer voltrok zelf het vonnis door raak te schieten: 2-1. Invaller Vossen bepaalde in de slotfase met een knap doelpunt de eindstand op 3-1.

Door de zege komt Genk op 38 punten en lost het Anderlecht af als lijstaanvoerder. De voorsprong bedraagt een punt. Brugge lijkt met 32 punten kansloos voor de titel. Foto: VI Images