Anderlecht heeft beet: Hazard keert terug naar België

Reacties

Thorgan Hazard gaat voor Anderlecht spelen. De Belgische recordkampioen deed vlak voor het eind van de transfermarkt in België zaken met Borussia Dortmund en heeft inmiddels voor drie jaar getekend in het Lotto Park.

Anderlecht heeft beet: Hazard keert terug naar België
© Pro Shots

Anderlecht heeft dan toch voor elkaar wat het negen jaar geleden probeerde: de club wilde de jongere broer van Eden Hazard in 2014 ook al inlijven toen hij de Belgische competitie op een hoopje speelde namens Zulte Waregem. Dat deed hij toen als huurling van Chelsea. The Blues besloten Hazard uit te lenen aan Borussia Mönchengladbach, dat hem daarna permanent overnam. In 2019 trok hij naar Borussia Dortmund, begin dit kalenderjaar speelde hij enkele maanden als huurling bij PSV.

Volgens Het Nieuwsblad betaalt RSCA 3,5 miljoen euro voor Hazard, voor Dortmund is dat een fiks verlies: vier jaar geleden kostte de Belg 25 miljoen euro. Anderlecht heeft naast Hazard deze week nog een grote transfer afgerond: met Kasper Schmeichel kwam er een vervanger van formaat voor Bart Verbruggen. Hazard zou bij zijn nieuwe club 1,8 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Hazard, die woensdagavond medisch is gekeurd in Gent, spreekt op de website van Anderlecht mooie woorden. 'Ik ben erg blij om bij Anderlecht te tekenen. Ik had ook zin om terug te keren naar België met mijn familie. Ik volgde de ontwikkelingen bij de club al de hele zomer op de voet en was ik was onder de indruk van het aankoopbeleid, de kwaliteit van de selectie en het discours van de club. Ik wilde echt deel uitmaken van dit project, en ik kijk ernaar uit iedereen te leren kennen en de Belgische competitie te herontdekken.'

Op de familiekalender van de Hazardjes zal 26 november nu met rood staan omcirkeld: die dag speelt Thorgan Hazard met Anderlecht tegen RWD Molenbeek, waar zijn broer Kylian speelt. De bekendste van het stel, Eden, zal ongetwijfeld toeschouwer zijn als hij tegen die tijd zelf nog altijd geen nieuwe club heeft gevonden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.