Anderlecht haalt Weiler weg bij 1. FC Nürnberg

Reacties

Anderlecht heeft in René Weiler de opvolger gevonden van Besnik Hasi. De 42-jarige Zwitserse hoofdcoach komt over van 1. FC Nürnberg, waar hij nog in het bezit was van een contract tot medio 2017.

Anderlecht haalt Weiler weg bij 1. FC Nürnberg

Bij Anderlecht zet hij maandagmiddag zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis. De Belgen betaalden een afkoopsom van zes ton aan de Duitse club uit de Tweede Bundesliga, nog exclusief bonussen voor als Weiler erin slaagt Paars-Wit naar de landstitel of de achtste finale van de Champions League te loodsen.

Weiler volgt Hasi op. Anderlecht nam eind mei afscheid van de 44-jarige Albanees, die twee seizoenen lang actief was in het Constant Vanden Stockstadion en onlangs in Legia Warschau een nieuwe club vond. Met Les Mauves eindigde hij vorig seizoen als tweede in de Jupiler Pro League.

Daardoor moet Weiler zich via de voorronde nog zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Zwitser, die in Nürnberg nog de beschikking had over Dave Bulthuis, krijgt bij die missie hulp van de Nederlander Bram Nuytinck. Vorig seizoen was linksback Alexander Büttner op huurbasis actief bij Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.