Anderlecht bevestigt recordtransfer PSV-doelwit Defour

Reacties

De overgang van Steven Defour (26) van FC Porto naar Anderlecht is rond. De Belgische middenvelder maakt voor zes miljoen de overstap naar zijn vaderland en tekent voor vijf jaar, waardoor hij definitief niet naar PSV verkast.

Anderlecht bevestigt recordtransfer PSV-doelwit Defour

Lang was Defour in beeld bij de Eindhovenaren. Zelf stond de middenvelder, die met België acte de présence gaf op het WK, open voor de komst naar de Eredivisie. Anderlecht was echter bereid zes miljoen euro aan transfersom te betalen, een bedrag dat PSV niet kon en wilde ophoesten. Bovendien kan het geldbedrag door enkele clausules nog verder oplopen.

PSV liet Porto onlangs weten ruim vijf miljoen euro te willen en kunnen betalen. 'Marcel Brands heeft een heel duidelijke fax gestuurd met daarin het bedrag dat wij voor Defour kunnen betalen', vertelde algemeen directeur Toon Gerbrands onlangs nog aan Voetbal International.

De Belgisch international mag zich met de genoemde zes miljoen euro de duurste speler ooit in de Belgische competitie noemen. Voor de Belgische kampioen is Defour pas de eerste grote versterking. De club, die de komst van Defour inmiddels bevestigde, hoopt ook routinier Daniel Van Buyten nog aan de selectie toe te voegen. Anderlecht liet al weten dat de gesprekken met de verdediger lopen.

In het verleden kwam Defour in België uit voor RC Genk en Standard Luik. In 2011 stapte hij over naar Porto, waar hij nooit tot een van de sleutelspelers uitgroeide.

PSV wachtte lang op Defour en had Kamohelo Mokotjo als eventueel Plan-B. De Zuid-Afrikaan stapte inmiddels al over naar FC Twente, waardoor ook hij niet langer in beeld is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.