Ancelotti volgt Guardiola op bij Bayern München

Reacties

Bij het bekendmaken van het vertrek van trainer Pep Guardiola heeft Bayern München direct aangekondigd dat Carlo Ancelotti hem na dit seizoen opvolgt. De Italiaan tekent een driejarig contract.

Ancelotti volgt Guardiola op bij Bayern München

'Met Ancelotti komt opnieuw een succesvolle trainer naar Bayern', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegenover boulevardkrant Bild. 'Wij verheugen ons op onze samenwerking.'

De geruchten dat Ancelotti het stokje zou overnemen van Guardiola gingen al langer rond. De Spaanse succescoach houdt er na dit seizoen mee op in Beieren. 'Ik ben vereerd dat ik het komende seizoen de trainer van het grote Bayern ben', reageerde Ancelotti op de website van zijn nieuwe werkgever.

De 56-jarige Italiaan werkte in zijn trainerscarrière voor verschillende topclubs in binnen- en buitenland. Afgelopen zomer werd hij ontslagen bij Real Madrid en daarvóór was hij actief voor Paris Saint-Germain, Chelsea, AC Milan, Juventus, Parma en Reggina. Ancelotti werd kampioen in Italië, Engeland en Frankrijk en legde drie keer beslag op de eindzege in de Champions League: in 2003 en 2007 met Milan, in 2014 met Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.