Ancelotti steunt Sergio Ramos: 'Het is geen gok'

Reacties

Sergio Ramos staat zaterdag tijdens het thuisduel met Valencia waarschijnlijk ook gewoon op het middenveld. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti kan niet zoveel met de kritiek.

Ancelotti steunt Sergio Ramos: 'Het is geen gok'

Na de blessure van Luka Modric, die vanwege een knieblessure dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt namens De Koninklijke, schoof Sergio Ramos door naar het middenveld. Afgelopen dinsdag speelde de verdediger geen gelukkige wedstrijd op bezoek bij Juventus (2-1) in de eerste halve finale van de Champions League, waardoor de kritiek op de keuze van Ancelotti toenam.

'Sergio Ramos kan op verschillende posities uit de voeten', liet Ancelotti vrijdag weten tijdens een persconferentie. 'Als ik hem nodig heb als controlerende middenvelder zal ik hem daar ook opstellen, want ik heb alle vertrouwen in hem. Het is geen gok om Sergio Ramos op het middenveld te laten spelen. Ik heb het gedaan, omdat dat de ploeg ten goede zou komen.'

Ancelotti kan op het middenveld niet beschikken over Modric en Sami Khedira, die kampt met een voetblessure, maar met Asier Illarramendi en Lucas Silva heeft hij nog wel twee échte controlerende middenvelders in zijn selectie. Desondanks lijkt Sergio Ramos ook zaterdag tegen Valencia weer de voorkeur te krijgen. Vier dagen later wacht thuis de return tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.