Ancelotti kwaad na zeperd Bayern: 'Zitten slapen'

De slechte generale van Bayern München voor het Champions League-duel met PSV heeft kwaad bloed gezet bij Carlo Ancelotti. De Italiaanse trainer hekelde de instelling van zijn spelers.

PSV krijgt woensdag ongetwijfeld een extra gemotiveerd Bayern tegenover zich in de Champions League. Want na het 2-2 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt leeft bij de Beierse ploeg het besef dat de schuld voor het derde puntenverlies op rij in eigen gelederen moet worden gezocht.

Trainer Ancelotti zette grote vraagtekens bij de instelling van zijn spelers. 'Na rust was het beter, maar het resultaat is alles bij elkaar terecht', aldus de Italiaan. 'We hebben de eerste 45 minuten zitten slapen. Dat is in elke wedstrijd te veel. Een periode van tien minuten ongeconcentreerd zijn kan nog gebeuren. Maar niet dit. We hebben de verkeerde instelling en het verkeerde gedrag laten zien. Ik hoop dat dit niet weer gebeurt.'

Aanvoerder Philipp Lahm wees ook op de gebrekkige instelling. 'Niemand van ons heeft de honderd procent gegeven. Als je denkt dat je met minder dan honderd procent er ook komt, loop je het gevaar dat je de duels verliest en de controle verliest. Dat is vandaag gebeurd. We moeten nu kijken waarom dat zo is.'

'Soms had Eintracht het heft in handen. Dat zijn Bayern-profs niet gewend en daaraan willen we ook niet wennen', was aanvaller Thomas Müller duidelijk na het 2-2 gelijkspel. 'We hebben van a tot z niet gespeeld zoals we ons hadden voorgenomen. Dat we met een man meer ook nog de gelijkmaker incasseren, vertelt het hele verhaal.'