Ancelotti komt met goed nieuws voor Casillas en Khedira

Reacties

Iker Casillas kwam dit seizoen nog niet in actie in de Primera División, maar daar gaat verandering in komen. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti kijkt vooruit naar de Champions League-finale en zegt de doelman op te stellen tegen Real Valladolid en Espanyol. Sami Khedira mag hopen op het WK.

Ancelotti komt met goed nieuws voor Casillas en Khedira

De 32-jarige Diego López won dit seizoen de concurrentiestrijd in het doel van Madrid van Casillas en speelde daarom alle competitieduels. Om het eveneens 32-jarige clubicoon Casillas tevreden te houden, mocht hij spelen in de Champions League en het Spaanse bekertoernooi. De Copa del Rey is inmiddels veroverd en omdat Ancelotti op 24 mei La Decima wil binnenhalen tegen Atlético Madrid mag Casillas ritme opdoen in de competitie.

De resterende vier duels in de Primera División worden eerlijk verdeeld tussen Casillas en López. Laatstgenoemde staat zondagavond op doel tegen Valencia, net als over twee weken tegen Celta de Vigo. De wedstrijden tegen Real Valladolid en Espanyol vallen te beurt aan Casillas. 'Hij moet zich deze maand voorbereiden op de CL-finale', lichtte Ancelotti op het officiële Twitteraccount van Real zijn beslissing toe.

Khedira
Behalve Casillas mag Sami Khedira hopen op speelminuten. Ook hij speelde lange tijd niet. De Duitse middenvelder, die sinds november is uitgeschakeld met een knieblessure, is opgenomen in de selectie voor het duel met Valencia. 'Hij begint op de bank', verklapte Ancelotti. 'We gaan hem rustig brengen. Volgende week organiseren we een oefenwedstrijd om hem wedstrijdritme te laten opdoen.'

Daarmee lijkt een WK-optreden van Khedira steeds waarschijnlijker te worden. Nadat de 27-jarige controleur vorig jaar november geblesseerd was geraakt tijdens de oefeninterland tegen Italië leek die kans nog uiterst gering.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.