Ancelotti houdt tegen Schalke sterk rekening met Clásico

Reacties

Carlo Ancelotti gaat de opstelling van Real Madrid voor het Champions League-duel met Schalke van dinsdagavond flink wijzigen. De trainer doet dat met het oog op de topper tegen Barcelona van aanstaande zondag. Daarin verdedigt De Koninklijke een voorsprong van vier punten op Barça.

Ancelotti houdt tegen Schalke sterk rekening met Clásico

In het miljoenenbal kan Real niets meer gebeuren vanwege de riante 6-1 overwinning op bezoek in Gelsenkirchen drie weken geleden. 'Een aantal spelers is moe en daarom ga ik wat wijzigingen doorvoeren', aldus Ancelotti. 'De wedstrijd tegen Málaga (1-0 zege, red.) van zaterdag heeft erg veel van ons gevraagd.'

Ancelotti (foto) maakte bekend dat Cristiano Ronaldo hoe dan ook gaat spelen, evenals Álvaro Morata, Jesé en Isco. Karim Benzema komt vanwege een lichte blessure waarschijnlijk niet in actie; hij wordt gespaard voor de Clásico. 'Het is belangrijk dat we tegen Schalke een goede wedstrijd spelen. We moeten de goede vorm waarin we verkeren voortzetten', besluit Ancelotti.

Trainer Jens Keller van Schalke weet dat zijn elftal voor een onmogelijke opgave staat in de Spaanse hoofdstad. 'Ik wil een betere prestatie zien dan in de thuiswedstrijd', stelt hij. Ook bij Die Königsblauen ontbreken enkele basiskrachten. 'Spelers met lichte blessures ga ik waarschijnlijk sparen. Er komt een jonge ploeg binnen de lijnen.'

Klaas-Jan Huntelaar, de ex-speler van Real Madrid die in zijn afgelopen twee Bundesliga-duels vijf keer scoorde, komt waarschijnlijk wel in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.