Ancelotti biedt oogappel James voor de tweede keer uitweg bij Real

Reacties

James Rodríguez vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. De 29-jarige Colombiaan heeft een meerjarig contract getekend bij Everton, zo is maandag officieel bevestigd.

Ancelotti biedt oogappel James voor de tweede keer uitweg bij Real
© Pro Shots

Zo komt er na zes seizoenen een einde aan zijn dienstverband bij Real Madrid. Die club tastte diep in de buidel voor de linkspoot na zijn hoofdrol op het WK 2014. De Madrilenen betaalden 75 miljoen voor James, die in Santiago Bernabéu de opvolger van Ángel Di María was. In zijn eerste jaar in Spanje werkte de aanvallende middenvelder succesvol samen met Carlo Ancelotti, zo was hij in La Liga goed voor dertien doelpunten en dertien assists.

In 2015 werd Ancelotti echter ontslagen in Madrid en onder diens opvolgers, eerst Rafael Benítez en later Zinedine Zidane, ging het steeds minder met James. Zidane koos met succes voor een middenveld met Toni Kroos, Luka Modric en Casemiro en deed voor de creativiteit in de voorhoede liever een beroep op Isco. In 2017 bood Ancelotti uitkomst: de Italiaan haalde James op huurbasis naar Bayern München.

Eenmaal terug in Madrid was al snel duidelijk dat de rol van James onder Zidane was uitgespeeld. Het voorbije seizoen kwam hij tot slechts acht optredens in La Liga. De Colombiaan sprak er meerdere malen zijn onbegrip over uit. 'Het is frustrerend om niet te spelen. Het is moeilijk als je ziet dat je niet dezelfde kansen krijgt als de rest. Ik wilde vorig jaar al vertrekken, maar Real liet me niet gaan.'

Nu James zijn laatste contractjaar bij Real in ging, was de club wél bereid om mee te werken aan een transfer en dus koos de spelmaker voor een hereniging met Ancelotti. James is de tweede grote zomeraankoop van technisch directeur Marcel Brands bij Everton deze zomer nadat eerder al Allan werd vastgelegd. Ancelotti werkte met laatstgenoemde samen bij Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.