Anastasiou: 'We konden de bal niet eens naar de juiste kleur spelen'

Reacties

Roda JC Kerkrade kroop zondagmiddag door het oog van de naald in de play-offs om promotie/degradatie door in de slotfase gelijk te spelen tegen Helmond Sport (1-1). Yannis Anastasiou zag dat de Limburgers abominabel slecht voor de dag kwamen: 'We konden de bal niet naar de juiste kleur spelen.'

Anastasiou: 'We konden de bal niet eens naar de juiste kleur spelen'

'We zijn niet in de wedstrijd gekomen', begon de Griek tegenover FOX Sports. 'Ik kan heel veel dingen zeggen, maar met deze mentaliteit kunnen we niet verder gaan. We deden niks. We konden de bal niet naar de juiste kleur spelen.'

Een verklaring had de trainer van Roda JC niet voor het moeizame spel. 'Het is moeilijk om te vertellen waarom dit is gebeurd', vervolgde Anastasiou. 'We hebben op een aantal dingen getraind en zaken afgesproken, maar daarvan zie je niks terug.'

De ingevallen Nathan Rutjes zag hoe Roda uiteindelijk toch doorging naar de finale van de play-offs om promotie/degradatie. 'Er staat hier een trotse aanvoerder hoor, want we zaten helemaal niet in de wedstrijd', aldus de 33-jarige Rotterdammer. 'Wat hebben we geknokt met tien man. We hebben nog niks. We hebben in ieder geval de finale en we weten dat we uit een ander vaatje moeten tappen. Ik denk dat ik nog nooit zoiets gezien heb. We zijn er nu mee weggekomen.'

Ook Rutjes kreeg de vinger niet op de zere plek. 'Misschien omdat we ineens het spel moesten maken, dat hebben we heel het jaar niet gedaan.'

Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen was nuchter na het teleurstellende resultaat. 'Topsport is keihard. Aan al die complimenten hebben we nu niet zoveel.' Ook nam de trainer het Steven Edwards niet kwalijk dat hij miste vanaf de penaltystip. 'Edwards is nummer één, hij had nog niet gemist dit seizoen. Nu helaas wel, maar dat is part of the job.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.