Amsterdam Arena gaat voor 50 miljoen verbouwd worden

Reacties

De Amsterdam Arena ondergaat vanaf begin volgend jaar een metamorfose. Voor de verbouwing van het stadion waarin Ajax en het Nederlands elftal hun thuiswedstrijden afwerken is zo'n vijftig miljoen euro gereserveerd.

Amsterdam Arena gaat voor 50 miljoen verbouwd worden

'Uiteindelijk gaat het stadion op een grote kaas lijken met op zes plekken inkepingen waar de trappenhuizen het dak schragen. Het gaat een beetje lijken op de Allianz Arena van Bayern München,' aldus directeur Henk Markerink in Het Parool over het stadion, waarin de omlopen op de tweede ring verbreed zullen worden. Ook komen er meer liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. 'De vorm gaat over van hol naar bol', vult Ajax in een verklaring aan over het uiterlijk van het stadion.

De capaciteit van het in 1996 geopende stadion, dat sindsdien nooit meer zo'n grote verbouwing kende, blijft wel hetzelfde. De werkzaamheden van 'Plan 2020' starten begin volgend jaar aan de oostkant van het stadion. In 2018 volgt de noordkant en de zuidkant een jaar later. Daarna is de westkant aan de beurt en moet een en ander klaar zijn voor 2020. De verbouwing is immers ook deels ingegeven door het EK van 2020. Dan zullen er vier wedstrijden in Amsterdam worden afgewerkt.

De benodigde vijftig miljoen euro zijn voor een deel afkomstig uit de eigen middelen en deels uit een hypotheek.

Edwin van der Sar, commercieel directeur van Ajax, is enthousiast over de verbouwing. 'De plannen van de Arena passen bij Ajax. Het is vernieuwend en ambitieus, maar ook functioneel. Je moet als club en als stadion meegaan met de tijd. Met deze aanpassingen is de ArenA, net zoals bij de opening in 1996, haar tijd weer ver vooruit. Onze eerste reactie was dan ook positief', vertelt de oud-doelman op de clubwebsite.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.