Amrabat wijst Málaga de weg tegen Atlético

Atlético Madrid heeft verzuimd de koppositie in de Primera División over te nemen van Barcelona, dat dit weekend in de competitie niet in actie kwam. De naaste achtervolger morste punten op bezoek Málaga: 1-0.

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel tot Nordin Amrabat vijf minuten voor tijd in balbezit kwam. De voormalige PSV-aanvaller leverde een afgemeten voorzet af, waarna Charles de ban brak met een van richting veranderde volley: 1-0.

Atlético kreeg zo de rekening gepresenteerd voor een mager optreden. De Madrilenen kunnen dit seizoen geen spectaculaire doelcijfers voorleggen. Atlético, dat in de Champions League tegen PSV uitkomt, was in de competitie in vijftien duels 22 keer trefzeker en scoren bleek voor de ploeg van trainer Diego Simeone ook het probleem op bezoek bij Málaga.

Charles bracht de nummer twee van La Liga vroeg in de wedstrijd al bijna schade toe. Hij probeerde het van dichtbij met een leep schot. Doelman Jan Oblak had de poging echter in de smiezen en voorkwam een vroege tegentreffer. De eerste domper voor de bezoekers volgde tien minuten na rust, toen Gabi zijn tweede gele kaart kreeg na een handsbal.

Van een slotoffensief van Atlético was amper sprake, waardoor Málaga makkelijk standhield. De thuisploeg boekte zo de vierde zege van het seizoen en klimt naar de dertiende plaats. Atlético blijft de nummer twee in de Primera División, waar Barcelona nog altijd aan de leiding gaat. De koploper won zondag het WK voor clubs en kwam door de deelname aan het prestigieuze toernooi niet in actie in La Liga. Atlético heeft een gelijk aantal punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Nummer drie Real Madrid volgt op twee punten.