Amerikaan Dempsey in topvijf van snelste WK-goals

Reacties

Nog geen halve minuut had Clint Dempsey maandagnacht nodig om de Verenigde Staten tegen Ghana op 0-1 te zetten. Het was goed voor een plek in de topvijf van snelste goals ooit op een WK.

Amerikaan Dempsey in topvijf van snelste WK-goals

Tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea wist de Turkse spits Hakan Sükür al binnen elf seconden doel te treffen. Tegen Zuid-Korea, in de wedstrijd om de derde plaats, profiteerde De Stier van de Bosporus al heel snel van geklungel in de defensie van de ploeg van Guus Hiddink. Turkije won uiteindelijk met 3-2.

Hij brak daarmee het veertig jaar oude record van de Tsjech Vaclav Masek, die zijn land in 1962 in het groepsduel met Mexico al na zestien seconden op 1-0 zette. Mexico won overigens alsnog, met 3-1. In 1934 scoorde de Duitser Ernst Lehner al na 25 seconden de openingsgoal in de troostfinale tegen Oostenrijk.

De Engelsman Bryan Robson was in 1982 dicht bij een verbetering van dat record, maar zijn 1-0 in het groepsduel met Frankrijk werd geklokt op 27 seconden. Met zijn goal na 29 seconden verdringt Dempsey de Fransman Emile Veinante en de Zweed Arne Nyberg uit de topvijf. Veinante trof in 1938 in de eerste ronde na 35 seconden doel tegen België, Nyberg deed er in datzelfde jaar in de halve finale tegen Hongarije exact even lang over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.