Amateurs van ASWH laten Ajax even schrikken in De Arena

Zaterdag Hoofdklasser ASWH heeft zich kranig geweerd tegen Ajax. De amateurs uit Hendrik Ido Ambacht kwamen om de KNVB-beker brutaal op gelijke hoogte in De Arena, maar moesten uiteindelijk wel hun meerdere erkennen in de regerend landskampioen: 4-1.

Met een schitterend doelpunt kreeg Michael van Dommelen na 28 minuten het stadion in Amsterdam stil. De aanvaller, die in het verleden uitkwam voor FC Dordrecht, strafte een fout van Stefano Denswil overtuigend af met een snoeiharde schuiver. De debuterende doelman Mickey van der Hart strekte zich naar de hoek, maar kon de treffer niet voorkomen.

Michael van Dommelen viert zijn fraaie treffer in de Amsterdam Arena.

Denswil kopte de bal te zacht terug en zag Van Dommelen dankbaar gebruik maken van zijn misser. De talentvolle verdediger maakte zijn fout overigens vlak voor rust goed met een fraaie lange pass, waaruit Danny Hoesen de 2-1 aantekende.

Enkele minuten later zorgde aanvoerder Siem de Jong voor de 3-1 tussenstand door de derde Amsterdamse treffer voor zijn rekening te nemen. Namens Ajax had Viktor Fischer na twintig minuten al de score geopend.

Waar ASWH het Ajax voor rust nog redelijk lastig maakte, kwamen de Amsterdammers na de onderbreking niet in de problemen. Al was het alles behalve sprankelend wat de ruim zeventienduizend aanwezige supporters te zien kregen.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor invaller Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander rondde bekwaam af nadat Fischer hem had vrij gespeeld voor het doel van ASWH. Door de overwinning op de amateurs van ASWH plaatste Ajax zich voor de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

De tegenstander voor het keurkorps van trainer Frank de Boer, die Ruben Ligeon zag uitvallen met een enkelblessure, wordt donderdagavond bekend gemaakt tijdens de loting in het stadion van Excelsior, dat die avond moet aantreden tegen Go Ahead Eagles.