'Als we EK willen winnen, moet de wisselvalligheid eruit'

Reacties

Bondscoach Maarten Stekelenburg vreest nog de wisselvalligheid, maar het Nederlands team Onder-17 is al na twee groepswedstrijden zeker van een plek in de halve finale van het EK. Daarmee heeft de jeugdploeg de vooraf gestelde doelstelling behaald.

'Als we EK willen winnen, moet de wisselvalligheid eruit'

'Hier zijn we gewoon erg blij mee', aldus Stekelenburg tegenover Voetbal International. Hij zag zijn elftal met 5-2 winnen van Malta en met 3-2 zegevieren tegen Turkije.

'We hebben het in beide wedstrijden goed gedaan en dus helemaal verdiend, al kwam in beide duels ook onze wisselvalligheid naar boven. Dat is iets dat uit ons spel moet als we écht ver willen komen in dit toernooi', gaat Stekelenburg verder. 'Tegen Malta begonnen we echt heel goed, maar verslapte het behoorlijk. Uiteindelijk overheerst gelukkig wel het positieve gevoel van kwalificatie voor de halve finale.'

Tegen Malta was Jari Schuurman van Feyenoord de grote man aan Nederlandse zijde door drie doelpunten te maken. 'Als ik een speler moet noemen die er echt bovenuit steekt, dan is dat Jari. Hij is voor ons heel belangrijk', prijst Stekelenburg de jonge aanvaller.

Donderdag speelt Oranje zijn laatste groepsduel met Engeland met de groepswinst als inzet. 'Misschien dat we dan een paar jongens rust geven, daar zal ik met mijn staf over praten. Het speelschema op dit toernooi is aardig pittig voor jonge jongens.' Een voorkeur voor een tegenstander in de halve finale heeft Stekelenburg niet. 'Als je Europees kampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.