'Als Van Gaal zich meldt gaan we direct om de tafel'

Reacties

Roda JC Kerkrade zit sinds vorige week zonder hoofdtrainer. Directeur Wim Collard is niet per direct op zoek naar vervanging van de ontslagen René Trost.

'Als Van Gaal zich meldt gaan we direct om de tafel'

Trost werd begin april ontslagen en de assistenten Rick Plum (foto rechts), Regillio Vrede (foto links) en Robert-Jan Zoetmulder nemen de honneurs waar tot eind van het seizoen.

Een definitieve oplossing is nog niet aan de orde. 'We willen eerst duidelijkheid hebben op welk niveau we komend seizoen spelen. Afhankelijk daarvan gaan we op zoek naar de juiste trainer', aldus Wim Collard tegen Voetbal International.

De directeur, die zelf pas sinds de zomer in functie is, heeft dus geen haast. 'Dan maar het risico nemen dat kandidaten afhaken. Tenzij Louis van Gaal zich meldt, dan gaan we eerder om de tafel.'

Voorafgaand aan het seizoen verklaarde Roda JC nog dat het direct terug naar de Eredivisie wilde. De strijd om het kampioenschap werd echter verloren van NEC, maar de drie interim-trainers kunnen in alle rust toewerken naar de play-offs voor promotie die al zijn afgedwongen. Het trio begon afgelopen zondag al uitstekend, Helmond Sport werd met 7-0 verslagen. Maandag (20.00) gaat nummer drie van de Jupiler League op bezoek bij Jong PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.