Almere City FC pakt periodetitel, Tete terug bij Ajax

Terwijl Sparta Rotterdam weer een voorzichtig stapje zette richting de titel, heeft Almere City zich met een zege op FC Oss verzekerd van de play-offs.

FC Oss – Almere City FC 1-2
Almere City FC gaf vorige week tegen Go Ahead Eagles niet thuis (3-4). Maar het was een eenmalige uitglijder in de jacht op de vierde periodetitel. Want vrijdag heeft de ploeg van trainer Jack de Gier dat ticket voor de play-offs zich eigen gemaakt.

Almere City legde in de eerste helft de basis voor de 2-1 zege op FC Oss, dat alleen een treffer van Damiano Schet kon zetten tegenover de goals van Enzio Boldewijn en Jason Oost. De drie punten bleken genoeg voor de periodetitel, omdat de andere kanshebbers MVV Maastricht en NAC Breda niet tot winst kwamen.

NAC Breda – RKC Waalwijk  1-1
Waar MVV Maastricht op eigen veld ten onder ging tegen VVV-Venlo (1-3), daar stelde NAC Breda de eigen aanhang ook teleur. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen moest met een punt genoegen nemen tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, dat kort an rust dankzij Philippe van Arnhem op 0-1 was gekomen.

Sjoerd Ars voorkwam met zijn treffer in de 86ste minuut een blamage voor NAC. Maar ook met twee man meer slaagde de thuisploeg er niet in een zege te boeken. Ondanks de rode kaarten voor Steef Nieuwendaal en Maikel Verhoeven bleef RKC op de been.

FC Dordrecht-Jong PSV 4-0
Jong PSV ging door doelpunten van Rangelo Janga (2), Glenn Bijl en Alvin Daniels met overduidelijke cijfers ten onder. De ploeg van Pascal Jansen zag aanvaller Steven Bergwijn, die de laatste weken indruk maakte, bovendien al vroeg uitvallen met een enkelblessure. Het bleek de inleiding van de ruime nederlaag. Lang bleef het immers bij een goal van Janga, maar toen hij in de 83ste minuut voor zijn tweede tekende, stortte PSV ineen. Bijl en Daniels bepaalden vervolgens de eindstand.

Jong Ajax-FC Emmen 2-0
Het thuisduel van Jong Ajax stond deels in het teken van de rentree van Kenny Tete. De rechtsback die dit jaar doorbrak bij de hoofdmacht was sinds oktober uit de roulatie met een enkelblessure, maar deed vrijdagavond 58 minuten mee. Kort voordat Tete in de tweede helft het veld verliet had Richairo Zivkovic al de score geopend. Kort na de wissel van Tete bepaalde invaller Sam Hendriks de eindstand.