Alles over de strijd om de play-offs in de Jupiler League

Reacties

De vier periodekampioenen in de Jupiler League zijn bekend, maar ook via de reguliere competitie plaatsen zich nog vier clubs voor de play-offs. VI zet een en ander op een rijtje.

Alles over de strijd om de play-offs in de Jupiler League

NEC, Almere City FC, FC Oss en FC Eindhoven zijn de vier periodekampioenen in de Jupiler League. Omdat NEC kampioen is geworden, schuift die periodetitel via de ranglijst door naar de hoogst genoteerde club die zich nog niet voor nacompetitievoetbal heeft geplaatst.

Via de reguliere stand worden er ook nog eens vier tickets voor de play-offs vergeven, dus in totaal gaan de beste vijf ploegen in de Jupiler League zonder periode nog de nacompetitie in. Strepen we de kampioen en de periodekampioenen weg, dan houden we de volgende ranglijst over.

De strijd om de nacompetitie

1. Roda JC Kerkrade 36-66
2. FC Emmen 36-61
3. FC Volendam 36-61
4. De Graafschap 36-57 (+21)
5. VVV-Venlo 36-56 (+3)
6. Sparta 36-54 (+22)

Roda, Emmen en Volendam zijn al zeker van nacompetitie. De Graafschap, VVV en Sparta vechten om de laatste twee tickets. De overige ploegen zijn uitgespeeld.

Programma

De Graafschap Fortuna Sittard (thuis) Sparta (uit)
VVV-Venlo FC Volendam (uit) NEC (thuis)
Sparta FC Oss (uit) De Graafschap (thuis)

De speeldata zijn de vrijdagen 1 mei en 8 mei.

Van de acht deelnemers vanuit de Jupiler League aan de nacompetitie loten de beste vier de eerste ronde vrij. FC Eindhoven en Roda JC zijn hiervan al verzekerd, maar voor FC Emmen en FC Volendam is het zaak om de huidige vierde en vijfde plaats op de ranglijst vast te houden. Pas na die eerste ronde stromen de Eredivisionisten in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.