Allegri: 'Winst op Ajax geeft rust voor duels met Barcelona'

Massimiliano Allegri reist met een gehavende ploeg af naar Amsterdam voor het Champions League-duel met Ajax. De trainer van AC Milan verwacht een pittige confrontatie met de ploeg van trainer Frank de Boer.

Allegri: 'Winst op Ajax geeft rust voor duels met Barcelona'

'Ajax heeft de capaciteiten om goed voetbal te spelen, waardoor we zeer voorzichtig moeten zijn. Maar goed, Europese wedstrijden zijn nooit eenvoudig', stelt Allegri tijdens de persbijeenkomst voorafgaand aan het duel in de Amsterdam Arena.

Het belang van een positief resultaat is echter duidelijk. 'Als we winnen, dan maken we een goede kans om ons te kwalificeren voor de volgende ronde', aldus de oefenmeester van Milan, die zijn ploeg tegen Celtic met 2-0 zag winnen. 'Daarnaast zorgt een winstpartij ook voor rust met het oog op de wedstrijden tegen Barcelona.'

In Amsterdam kan Allegri gewoon beschikken over Mario Balotelli, Nigel de Jong en Robinho, die allen in de basisopstelling beginnen, maar daarentegen moet hij wel Stephan El Shaarawy missen. 'Stephan is maandag tijdens de training geblesseerd geraakt na een tackle', aldus Allegri. 'Hij zal twintig dagen tot een maand uit de roulatie zijn.'

De aftrap van het duel tussen Ajax en AC Milan heeft plaats op dinsdagavond om 20.45 uur. Ajax liep in de eerste speelronde tegen een 4-0 afstraffing aan in en tegen Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen