Allegri en Buffon: 'Niet verrast door comeback in titelrace'

Reacties

Juventus is ineens weer volop terug in de strijd om de titel en de club uit Turijn heeft dat volledig aan zichzelf te danken, meenden trainer Massimiliano Allegri en doelman Gianluigi Buffon. Zondag boekte De Oude Dame bij Sampdoria (2-1) de negende competitiezege op rij. 'We zijn hier altijd in blijven geloven', zei het tweetal in koor.

Allegri en Buffon: 'Niet verrast door comeback in titelrace'

De Bianconeri hebben nu net als Internazionale 39 punten, maar staan door een beter doelsaldo tweede op twee punten achterstand van koploper Napoli. De razendsnelle opmars van Juventus is indrukwekkend, want na tien speeldagen stond de regerend kampioen nog twaalfde met elf punten achterstand op de koppositie. Sindsdien liet de ploeg van trainer Allegri geen punt meer liggen.

'We wisten dat we als team nog een stap moesten zetten', blikte de hoofdcoach terug op de valse start. 'Er zijn wat nieuwe spelers bijgekomen en die moesten nog wat wennen, hadden daar nog wat tijd voor nodig. Maar je ziet opnieuw dat een team beter wordt als individuen beter gaan presteren. En je ziet ook nu weer dat iedereen van iedereen kan winnen in de Serie A.'

'Inter speelde tegen Sassuolo (1-0 nederlaag, red.) een van de beste wedstrijden van het seizoen, maar verloor', vervolgde hij. 'Dat is voetbal. Uiteindelijk heb je ongeveer 82 punten nodig voor de titel en ik weet zeker dat Inter en Napoli daar tot het eind van het seizoen om mee zullen strijden.' Buffon sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer.

'Ik had niet verwacht dat we negen wedstrijden op rij zouden winnen, maar ik wist dat we een kwalitatief goede selectie hadden', zei hij na de nipte overwinning op bezoek bij Sampdoria tegen Sky Sports Italia. 'In die zin ben ik niet verrast door deze comeback. Ik weet niet of andere ploegen nu weer bang voor ons moeten zijn. Ik weet ook niet of we opnieuw kampioen kunnen worden, maar we zijn in ieder geval terug in de race.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.