Alleen Van Nistelrooy en Nilis kregen Bayern ooit klein

Reacties

PSV boekte in de tien vorige ontmoetingen met Bayern München en Atlético Madrid, dit seizoen de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League, in totaal pas één overwinning. In Europees verband spelen tegen Russische clubs gaat de Eindhovenaren beter af.

Alleen Van Nistelrooy en Nilis kregen Bayern ooit klein

Technisch manager Marcel Brands en aanvoerder Luuk de Jong erkenden donderdag dat het een lastige opgave wordt Groep D te overleven. Ook in het verleden had PSV vaak grote moeite met Bayern en Atlético. De Duitse recordkampioen won vier van de vorige zes ontmoetingen met de Eindhovenaren, terwijl de Madrilenen nog nooit verloren in de vier vorige duels.

PSV kan wel vertrouwen putten uit de dubbele confrontatie van afgelopen seizoen in de achtste finale van de Champions League, waarin het Atlético twee keer op een 0-0 gelijkspel hield. Pas na strafschoppen was de latere finalist te sterk. Zeven jaar eerder waren de Rojiblancos in de poulefase nog een maatje te groot (0-3, 1-2).

Ruud van Nistelrooy opende op 26 oktober 1999 de score tegen Bayern München, dat ondanks de gelijkmaker van Roque Santa Cruz met 2-1 zou verliezen in Eindhoven.
Ruud van Nistelrooy opende op 26 oktober 1999 de score tegen Bayern München, dat ondanks de gelijkmaker van Roque Santa Cruz met 2-1 zou verliezen in Eindhoven.

Ook Bayern weet wat winnen in Eindhoven is. Zowel in 1986 (0-1) als in 1990 (0-2) ging PSV thuis onderuit tegen de Zuid-Duitsers. Tijdens de drie uitduels in München leverde alleen de eerste in '86 een gelijkspel op (0-0). Vier jaar later verloor PSV in Beieren met 2-1. Dat was ook de uitslag van de laatste ontmoeting op Duitse bodem in 1999.

Aan de zesde en laatste ontmoeting met Bayern bewaart PSV goede herinneringen. Dankzij treffers van Ruud van Nistelrooy en Luc Nilis (foto boven) won de ploeg van toenmalig trainer Eric Gerets met 2-1 van de club die het seizoen daarvoor de eindzege in de blessuretijd in rook zag opgaan tegen Manchester United (2-1).

Thuiswedstrijden waren ook vorig seizoen het terrein van PSV, dat op eigen bodem het volle pond pakte op weg naar de achtste finale. Die plek bij de laatste zestien werd veiliggesteld dankzij een laat tot stand gekomen 2-1 zege op CSKA Moskou. Het was de vierde overwinning op een Russische club, tegenover zes nederlagen. Tegen Ajax-beul FK Rostov speelde PSV nog nooit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.