Alleen salaris Mourinho is hoger dan van Guus Hiddink

Guus Hiddink heeft het goed voor elkaar bij Anzhi Makhachkala. De 65-jarige oefenmeester verdient volgens Futebol Finance 7,5 miljoen euro in Dagestan, waardoor hij de op een na best betaalde trainer ter wereld is. Alleen José Mourinho verdient meer.

Alleen salaris Mourinho is hoger dan van Guus Hiddink

De coach van Real Madrid krijgt op jaarbasis tien miljoen euro overgemaakt, waardoor hij de ranglijst aanvoert. Pep Guardiola (Barcelona) en Hiddink delen de tweede plaats. Zij krijgen beiden tweeënhalf miljoen euro minder.

In de toptien vinden we vijf managers terug die actief zijn in de Premier League. Roberto Mancini van Manchester City is met zes miljoen euro de hoogst genoteerde, gevolgd door Sir Alex Ferguson (Manchester United) en Kenny Dalglish (Liverpool) die 4,8 miljoen euro verdienen.

Arsène Wenger en Harry Redknapp, van respectievelijk Arsenal en Tottenham Hotspur, incasseren een ton minder.

Ook in Duitsland en Frankrijk verdienen trainers goed. Carlo Ancelotti van Paris Saint-Germain bezet de vijfde plaats met een jaarsalaris van 5,9 miljoen euro. Jupp Heynckes (Bayern München) is zesde op de lijst met een inkomen van vijf miljoen euro per jaar. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's