Alleen Fellaini lijkt zeker van EK door 'uniek profiel'

Reacties

Op één international na is geen enkele Rode Duivel zeker van een plaats in de EK-selectie van Marc Wilmots. De bondscoach van België vertelde in gesprek met Sudpresse dat hij voor Marouane Fellaini een uitzondering maakt.

Alleen Fellaini lijkt zeker van EK door 'uniek profiel'

'Het is ook duidelijk dat als Fellaini nog acht maanden op de bank blijft zitten, hij me voor een probleem stelt. Alleen heb ik niemand met zijn profiel. Met hem is het zoals met Daniël Van Buyten in het verleden: ik weet dat zelfs als hij niet speelt, hij klaar zal zijn op het juiste moment', verklaarde Wilmots.

Andere internationals die niet zeker zijn van een basisplaats bij hun club doen er verstandig aan kritisch naar het perspectief op speelminuten te kijken. 'De anderen hebben er baat bij een club te vinden waar ze kunnen spelen en presteren.'

Waar Manchester United-manager Louis van Gaal de 63-voudige international nog maar één keer liet starten in de competitie, verscheen Fellaini in zes van de laatste acht EK-kwalificatieduels aan de aftrap. Op het middenveld vormde Axel Witsel, met wie Fellaini bij Standard Luik samenspeelde, een vaste kompaan, behalve in de laatste interland tegen Israël. Toen moest de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg het met een invalbeurt doen.

Met het oog op het eindtoernooi in Frankrijk hoeft Witsel zich weinig zorgen te maken. 'Witsel is nog steeds het brein van het team. Toen hij erin kwam tegen Israël, vonden we het evenwicht op het middenveld terug. Wat spelintelligentie betreft, is hij de beste die ik gezien heb. Of ik zijn naam nog steeds als één van de eersten op schrijf als ik de opstelling maak? Natuurlijk!'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.