Alleen bij Ajax en PEC Zwolle geen daling van toeschouwers

De Eredivisie blijkt vooral wat bezoekersaantallen betreft goed te scoren in vergelijking met andere Europese competities. Toch komen er dit seizoen vijf procent toeschouwers minder naar het stadion dan vorige jaargang.

Alleen bij Ajax en PEC Zwolle geen daling van toeschouwers

Ajax vinden we met dik vijftigduizend bezoekers terug als de nummer acht van Europa, Feyenoord staat dertiende. De Eredivisie als geheel bezet de vijfde plaats, vóór landen als Frankrijk en Portugal. Toch is er voor het eerst sinds lange tijd een kentering te zien.

Tijdens de eerste negen speelronden zijn in de Eredivisiestadions steeds meer lege plaatsen. Uit een inventarisatie naar de bezoekersaantallen tijdens het eerste kwart van de competitie blijkt dat clubs over de hele linie te maken hebben met een daling.

Alleen Ajax en PEC Zwolle verkochten dit jaar wat meer (seizoen)kaarten. Veertien van de zestien clubs die vorig seizoen ook uitkwamen in de Eredivisie, trokken in het eerste kwart van de competitie minder toeschouwers.

Lees een uitgebreide reportage over de bezoekersaantallen in de Eredivisie - met daarbij alle cijfers en reacties - in Voetbal International. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer. En bestel hier direct online.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen