Alle ogen op Agüero bij nieuwe kans van Guardiola

Reacties

Sergio Agüero staat voor cruciale maanden in het shirt van Manchester City. De Argentijn krijgt een nieuwe kans in de punt van de aanval, nu toptalent Gabriel Jesus lange tijd uit de roulatie is. Dinsdagavond (20.45 uur) krijgt zijn bewogen seizoen een vervolg met de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco.

Alle ogen op Agüero bij nieuwe kans van Guardiola

Agüero bezorgde zichzelf op 13 mei 2012 een plekje in de geschiedschrijving van de club door City in extremis naar de landstitel te schieten tegen Queens Park Rangers (3-2). Een kleine vijf jaar later is hij omgeven door nog meer talent, maar is hij net als David Silva en Yaya Touré nog altijd een van de kopstukken van The Citizens.

Die status stond sinds het begin van dit kalenderjaar op losse schroeven door de komst van wonderkind Gabriel Jesus, die in zijn eerste vijf optredens drie keer trefzeker was en twee assists leverde. Guardiola nam een gedurfde keuze en verwees Agüero naar de bank. Er kwam een einde aan de droomstart van de negentienjarige Jesus toen hij in het duel met Bournemouth (0-2) een gebroken middenvoetsbeentje opliep, waardoor hij twee tot drie maanden aan de kant staat. Guardiola zal daardoor weer een beroep doen op Agüero.

Gabriel Jesus druipt teleurgesteld af na het oplopen van zijn blessure. Sergio Agüero staat klaar als vervanger.
Gabriel Jesus druipt teleurgesteld af na het oplopen van zijn blessure. Sergio Agüero staat klaar als vervanger.

De 28-jarige spits was deze jaargang al vaker onderwerp van gesprek door zijn schorsingen na een elleboogstoot aan het adres van Winston Reid (West Ham United) en een wilde trap tegen David Luiz. Daarnaast passeerde zijn manager hem voor het Champions League-duel in de groepsfase met Barcelona (4-0 nederlaag).

Bij stom toeval is Agüero nu toch weer Guardiola's eerste keus. Kun is een type speler dat niet tot in de puntjes aangestuurd kan worden door zijn manager. 'Bij de afmakers gaat het om talent, om instinct en hoe ze bewegen. Dat valt niet te controleren', zei Guardiola op de persconferentie in aanloop naar het duel van dinsdag. 'Hij moet het echt zelf gaan doen. Agüero heeft genoeg ervaring. Dat weet hij, dat weet iedereen.'

Desondanks vindt de aanvaller de laatste tijd weinig het net: hij was in 2017 pas twee keer trefzeker in 613 minuten speeltijd. Zaterdag kwam hij ook niet tot scoren in de achtste finales van de FA Cup tegen Championship-ploeg Huddersfield (0-0). Zijn Premier League-productie van dit seizoen bestaat uit elf treffers, waarvan tien voor de jaarwisseling.

Dat Agüero nog altijd een neusje voor de goal heeft, bewees hij eerder dit seizoen al op het Champions League-toneel. In het voorrondeduel met Steaua Boekarest (0-5) en in de eerste groepswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (4-0) deed de spits twee keer van zich spreken met drie doelpunten. Deze dinsdag wacht opnieuw een kans in het miljoenenbal, een ideaal moment voor Agüero om de mondiale voetbalwereld te laten zien dat hij het scoren nog niet verleerd is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.