'Alle blessures FC Utrecht doorgelicht, niets geks gevonden'

Reacties

De ziekenboeg bij FC Utrecht is de laatste twee seizoenen steeds goed gevuld. Een onderzoek naar alle blessures heeft geen oorzakelijk verband aan het licht gebracht.

'Alle blessures FC Utrecht doorgelicht, niets geks gevonden'

De blessuregolf bij FC Utrecht is een zorgenkindje voor algemeen directeur Wilco van Schaik. 'We hebben het helemaal uitgezocht', verzucht hij in gesprek met Voetbal International.

'We hebben alles naast elkaar gelegd en doorgelicht, maar we hebben niets geks kunnen vinden. Onze technische en medische staf hebben, in samenspraak met de directie, opnieuw naar de blessuregevallen van de laatste twee jaar gekeken, maar geen verband kunnen ontdekken.'

Ruud Boymans, Kai Heerings en Gyliano van Velzen keerden afgelopen zondag tegen FC Groningen terug van een kwetsuur, maar met de geblesseerden Willem Janssen (hand, foto), Edouard Duplan (knie), Danny Verbeek (rug) en Michael Zullo (knie) moet trainer Robby Alflen nog meer spelers missen dan hem lief is.

Van Schaik sprak van 'domme pech' voorafgaand aan het bekerduel van de Domstedelingen met PSV van donderdagavond. 'Gyliano heeft last van een knie, Boymans zat met zijn schouder, Willem Janssen brak zondag een middenhandsbeentje (nadat hij doelman Robbin Ruiter met een boks had bedankt voor diens gestopte strafschop, red.). Dan speelt de factor pech soms ook gewoon een rol. We hebben alleen gezien dat er meerdere knieblessures zijn voorgevallen, zoals vorig jaar bij Jacob Mulenga, Adam Sarota en nu weer met Zullo. Maar die kwamen dan weer niet voort uit soortgelijke situaties. Denk aan een andere ondergrond waar de ploeg toen op speelde.'

In zijn zoektocht naar een manier om de blessuregolf te stoppen zag Van Schaik samenvattend dus niets vreemds. 'Niets geks qua belasting van de spelers, qua intensiteit van de trainingen, qua behandeling van de blessures of wat dan ook', aldus de directeur. 'Dat is aan de andere kant ook wel goed. Anders hadden we misschien een nog veel groter probleem gehad.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.