Allardyce stapt op bij Crystal Palace en zegt voetbal vaarwel

Reacties

Sam Allardyce vertrekt per direct bij Crystal Palace. De 62-jarige manager beschikte over een verbintenis tot medio 2019 bij de Premier League-club, maar wil 'meer van het leven gaan genieten'.

Allardyce stapt op bij Crystal Palace en zegt voetbal vaarwel

De afgelopen twaalf maanden waren op zijn zachtst gezegd bizar voor Allardyce. Afgelopen zomer verruilde hij Sunderland voor een job als bondscoach van de Engelse nationale ploeg, maar na slechts één interland werd hij door de FA alweer weggestuurd. Allardyce werd ontmaskerd door undercover-journalisten van The Daily Telegraph toen hij ondernemers adviseerde over het omzeilen van FA-regels.

Na drie maanden zonder baan begon Allardyce in december bij Crystal Palace als opvolger van de ontslagen Alan Pardew. Dankzij een sterke serie in april met onder meer overwinningen op Chelsea, Arsenal en Liverpool hield hij The Eagles in de Premier League. Evengoed ziet Allardyce het niet zitten om ook volgend seizoen voor de groep te staan.

'Ik ben Steve Parish (voorzitter, red.) erg dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven mijn reputatie te redden na wat er gebeurd was met het nationale elftal. Daarom vind ik het lastig om nu te vertrekken. Maar er komt een tijd dat je moet nadenken over welke kant je op wil met je leven en die beslissing was makkelijk om te nemen. Ik wil van het leven genieten nu ik nog relatief jong ben. Ik wil reizen en meer tijd doorbrengen met mijn gezin en kleinkinderen', schrijft de Engelsman in een statement op de clubsite.

Allardyce geeft aan niet te verwachten nog een rentree als trainer te maken. 'Dit is het juiste moment, ik heb geen ambities meer om een andere baan te nemen, ik wil gewoonweg genieten van de dingen die je mist als je 24/7 met een voetbalclub bezig bent.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.