Allardyce komt met tirade richting West Ham-spits: 'Walgelijke onzin'

Reacties

Sam Allardyce zat woensdagavond voor de laatste keer in de dug-out bij een thuisduel van West Bromwich Albion. Het ging na afloop over het feit dat de ervaren manager na dit seizoen vertrekt bij de degradant, maar Allardyce trok toch vooral de aandacht met een flinke tirade richting West Ham United-spits Michail Antonio. 

Allardyce komt met tirade richting West Ham-spits: 'Walgelijke onzin'
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
1 - 3
West Ham United
West Ham United

Het al gedegradeerde West Bom verloor woensdag thuis met 1-3 van West Ham, vlak na het duel maakte Big Sam bekend dat hij volgend jaar niet aan het roer staat bij The Baggies. In zijn interview na de wedstrijd ging het uiteraard over zijn vertrek, maar toch zeker ook over eerdere uitspraken van Antonio, die tegenover Sky Sports de wedstrijd had geanalyseerd.

De maker van de 1-3 sprak na afloop: 'Het was een lastige wedstrijd voor ons. West Brom speelde heel direct. Grote gasten voorin, lange ballen spelen. Je weet wel, zoals de ploegen van Sam eigenlijk altijd spelen.' En hoewel Antonio toch zeker ook aanstipte dat WBA bij vlagen best goed voetbalde, schoot het interview bij Allardyce volledig in het verkeerde keelgat.

Hij haalde na afloop dan ook ongenadig hard uit naar Antonio. 'Ik hoor net wat hij heeft gezegd. Lange ballen op grote gasten... Dat is een enorme belediging voor mij en voor mijn elftal', aldus de pissige manager. 'Michail is een aardige knul, dat weet ik. Maar deze opmerkingen zijn ronduit walgelijk. Ik denk dat hij de wedstrijd nog maar even rustig moet terugkijken, zodat hij kan zien hoe wij daadwerkelijk hebben gespeeld.'

Maar daarmee was Allardyce nog niet klaar. 'Onze ene spits is volgens mij 1 meter 75 en de ander is iets van 1 meter 78, dus ik weet niet welke lange gasten Antonio precies heeft zien rondlopen?' Hij vatte de kritiek dan ook persoonlijk op. 'Het gaat de laatste zes of zeven jaar nergens anders over, want het is het enige wat jullie kunnen roepen, net als Antonio: "Sam speelt de lange bal". Nou, het is totale onzin, zoals het altijd al totale onzin is geweest. Alsof ik bij iedere club hetzelfde speel, dat is gewoon niet zo. En iedereen die zegt dat wij vandaag alleen maar de lange bal hebben gespeeld, die is volledig de weg kwijt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.