Algerije door na misstap Mali, Kameroen blijft in race

Algerije heeft zich dankzij een misstap van Mali geplaatst voor de play-offs van de Afrikaanse WK-kwalificatiezone. Zelf won Algerije met 1-0 bij Rwanda, waarna Mali het uitzicht op de koppositie verloor door een 2-2 gelijkspel bij Benin. Kameroen had aan een doelpuntloze puntendeling tegen DR Congo wel genoeg om in de race voor het WK te blijven.

Algerije door na misstap Mali, Kameroen blijft in race

Door een treffer van Saphir Sliti Taïder kon Algerije zondagavond al zeker zijn van een plek in de play-offs voor een van de vijf Afrikaanse WK-tickets. Dat scenario werd werkelijkheid omdat Mali niet verder kwam dan 2-2.

Mali kwam twee keer op achterstand dankzij treffers van Stéphane Sessegnon en Razak Omotoyossii, maar mocht toch nog hopen op de benodigde overwinning door de gelijkmakers van Mahamadou Samassa en Cheikh Diabaté. Omdat een zege uitbleef is Algerije met een voorsprong van vier punten niet meer te achterhalen als koploper van Groep 8.

De WK-droom van Kameroen kreeg zondag een knauw door een 0-0 gelijkspel bij DR Congo. Want in plaats van dat Kameroen met nog één speelronde voor de boeg in Groep 9 weer op gelijke hoogte kwam met Libië, is er nu sprake van een achterstand van twee punten.

Daardoor moeten Samuel Eto'o (foto) en consorten over krap drie maanden in eigen huis winnen van de Noord-Afrikaanse concurrent om niet te worden uitgeschakeld voor het zevende mondiale eindtoernooi in de historie. Alleen dan kan de ploeg van bondscoach Volker Finke het Afrikaanse record van zes WK-deelnames uitbreiden naar zeven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen