Alex voorkomt tweede nederlaag op rij voor PSG

Paris Saint-Germain is bij Guingamp ontsnapt aan een nederlaag. Alex bezorgde de koploper in de Ligue 1 met een kopbal een punt (1-1).

Drie dagen na de nederlaag in de strijd om de Coupe de France tegen Montpellier (2-1) beleefde Paris Saint-Germain wederom een vervelende avond. De ploeg van trainer Laurent Blanc, die een basisplaats had voor Gregory van der Wiel, dreigde zelfs opnieuw ten onder te gaan.

Mustapha Yatabare brak in de 84ste minuut de ban voor middenmoter Guingamp, dat de Parijse druk niet zag uitmonden in een stortvloed aan kansen. Maar drie minuten voor het einde viel dan toch de treffer van PSG. Na een corner van Lucas redde Alex met zijn kopbal een punt voor de koploper.

Ondanks het puntenverlies blijft Paris Saint-Germain op de eerste plaats in de Ligue 1, al kan naaste achtervolger AS Monaco het gat terugbrengen tot drie punten als het zondag wint van Olympique Marseille.