Alex Ferguson verrast met wissel De Gea/Lindegaard

De nieuwste keepersklucht bij Manchester United is weer in volle gang. David de Gea (foto) heeft dit seizoen geregeld aangetoond grote moeite te hebben met de erfenis van Edwin van der Sar. Woensdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Newcastle United (3-0 verlies) was de reservebeurt van de Spaanse goalie ten faveure Anders Lindegaard veelbesproken nieuws.

Alex Ferguson verrast met wissel De Gea/Lindegaard

Manager Sir Alex Ferguson, die voor het aantrekken van Van der Sar in 2005 jarenlang met een keepersprobleem op Old Trafford kampte, had een opmerkelijke uitleg voor de al dan niet tijdelijke maatregel.

'Lindegaard heeft meer ervaring met een ambiance zoals in Newcastle', aldus de Schot. Feitelijk onjuist aangezien de Deense goalie in zijn vaderland tot slechts 72 competitieduels in zeven seizoenen is gekomen.

Wel is Lindegaard in zijn spaarzame optredens voor Manchester United dit seizoen aanzienlijk succesvoller dan De Gea. In zes van zijn zeven voorgaande officiële duels dit seizoen (voornamelijk tegen kleinere Engelse teams) hield hij zijn doel schoon.

Later gaf Ferguson toe aan Sky Sports dat ook de fouten van De Gea in de voorgaande wedstrijd tegen Blackburn Rovers (2-3 verlies) van invloed waren geweest. Vorige week had de Schotse oefenmeester aangekondigd dat de van Atlético Madrid aangetrokken goalie zowel tegen Blackburn Rovers als Newcastle United zou keepen. Wie het doel komende zondag verdedigt tijdens het FA Cup-duel bij Manchester City liet Ferguson in het midden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's