Alderweireld praat met Atlético, Ajax nadert akkoord

Atlético Madrid heeft de gesprekken met Søren Lerby, de zaakwaarnemer van Toby Alderweireld, geopend. Ajax en Atlético naderen ook een akkoord over de transfer van de verdediger.

Alderweireld praat met Atlético, Ajax nadert akkoord

Ajax-trainer Frank de Boer gaf tijdens een persconferentie op donderdagavond aan te verwachten dat Alderweireld de Champions League-campagne met Ajax niet mee zal maken. Sterker, hij verwacht dat de Belg zondag in het duel met FC Groningen al niet meer van de partij is. De verwachting is dat de overgang morgen wordt afgerond.

Met het aanstaande vertrek van Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur meegerekend raakt Ajax vlak voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september twee ervaren krachten kwijt en moet de succestrainer van de regerend landskampioen bouwen aan een relatief nieuw team.

De vervanger van Alderweireld haalde De Boer eerder al binnen met de komst van Mike van der Hoorn (kwam over van FC Utrecht). Hij zal tegen de noorderlingen evenwel nog niet spelen. Dan kiest De Boer voor Stefano Denswil of Ricardo van Rhijn, die dan als rechtsback vervangen kan worden door Ruben Ligeon.

De Boer gaf al aan het vertrek van Eriksen intern te willen opvangen. Wel ziet hij Lerin Duarte van Heracles Almelo als een aanvulling op zijn selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen