Alba bevestigt vertrek bij Barça met filmpje vol dierbare herinneringen

Reacties

Barcelona en Jordi Alba (34) gaan na dit seizoen uit elkaar. De routinier bevestigde woensdagmiddag dat hij na elf jaar afscheid neemt bij Barça. Alba doorliep ook de jeugdopleiding bij de kampioen van Spanje.

Alba bevestigt vertrek bij Barça met filmpje vol dierbare herinneringen
© Pro Shots

Geluiden over een afscheid van de linksback gingen al langer rond en nu is het dus definitief. Alba was dit seizoen niet meer zeker van een basisplek en zag dat oud-teamgenoot Xavi Hernández vaak de voorkeur gaf aan Alejandro Balde (19) op linkervleugel.

Alba vierde dit seizoen met Barcelona zijn zesde landstitel. Na zijn overstap van Valencia in de zomer van 2012 won de verdediger ook één keer de Champions League. De 96-voudig Spaans international kwam in elf jaar tijd tot 458 officiële wedstrijden voor Barça en kan zondag tegen Real Mallorca afscheid nemen in Camp Nou.

'Ik kwam in 2012 thuis en elf jaar later ben ik heel trots op wat we samen hebben bereikt. Niet alles in de afgelopen jaren was mooi, we hebben ook moeilijke momenten beleefd. Maar we zijn elkaar altijd trouw gebleven. Ik zal Camp Nou missen. Ik had als negenjarige jeugdspeler bij Barça nooit gedacht zoveel te gaan bereiken met de club van mijn leven. Nu is het moment gekomen om afscheid te nemen. Het was geen gemakkelijk besluit, maar ik vertrek met een goed gevoel. Ik blijf voor altijd een culer', aldus Alba in de videoboodschap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.