Aké overtreft eigen verwachtingen bij Watford

Reacties

Nathan Aké (21) is dit seizoen vrijwel onomstreden als linksback bij Watford. Met The Hornets lijkt hij moeiteloos in de Premier League te blijven, terwijl de finale van het FA Cup-toernooi lonkt. Dat had Aké voor het seizoen niet durven voorspellen.

Aké overtreft eigen verwachtingen bij Watford

Aké werd deze jaargang al 21 keer opgesteld door manager Enrique Sánchez Flores. 'Op voorhand dacht ik dat ik goed gepresteerd had als ik vijftien keer mocht starten dit seizoen. Daar heb ik erg hard voor gewerkt en dat heeft goed uitgepakt', aldus Aké in een groot interview met The Guardian.

De jeugdinternational verruilde op zestienjarige leeftijd de opleiding van Feyenoord voor die van Chelsea, waar hij nog tot medio 2020 onder contract staat. De Londense club houdt de ontwikkelingen van Aké nauwlettend in het oog. Ex-speler Paulo Fereira, die huurspelers begeleidt, zoekt hem regelmatig op en Aké zit in een chatgroep met andere voetballers die uitgeleend zijn door Chelsea. 'We zijn erg close. Ik denk dat dit ons ook helpt op het veld.'

Het doel van Aké is nog altijd om te slagen op Stamford Bridge. 'Dit seizoen was wat dat betreft erg belangrijk. Waarschijnlijk draai ik de voorbereiding straks mee bij Chelsea, maar ik weet niet wat de plannen exact zijn. Met Antonio Conte komt er natuurlijk ook een nieuwe manager.'

Aké zal zich eerst volledig gaan focussen op zijn laatste maanden bij Watford, dat nog altijd kans maakt op het winnen van de FA Cup. In de kwartfinale werd titelverdediger Arsenal, met Aké als basisspeler, uitgeschakeld en volgende week zondag kan ten koste van Crystal Palace de finale bereikt worden. Voor die tijd speelt Watford nog competitieduels met West Bromwich Albion (zaterdag, 16.00 uur) en West Ham United (woensdag, 20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.