Ajilore ook tegen Roda goud waard voor FC Groningen

Een snel doelpunt van Oluwafemi Ajilore bezorgde FC Groningen de minimale overwinning in het thuisduel met Roda JC (1-0), waardoor de play-offs binnen handbereik blijven.

Ajilore ook tegen Roda goud waard voor FC Groningen

Al na twee minuten was de eindstand bereikt in het Euroborg. Ajilore, vorige week ook twee keer trefzeker tegen NAC Breda, kopte een hoekschop van Mike Zonneveld binnen. Groningen ging na de 1-0 op zoek naar meer en kreeg ook enkele goede kansen, maar scoorde niet meer. Tim Matavz en Leandro Bacuna waren dicht bij de 2-0, maar hadden hun vizier niet op scherp staan.

Roda JC was niet veel minder dan Groningen, maar de bezoekers creëerden nauwelijks kansen. Mads Junker kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar wist niet te scoren. De thuisclub liet Roda komen en gokte op de tegenaanval, waarin Groningen erg gevaarlijk was. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor het doelpunt van Ajilore genoeg bleek voor drie punten.

Door de thuiszege komt FC Groningen op 42 punten uit 28 wedstrijden, waarmee de ploeg van trainer Ron Jans de achtste plaats bezet. Roda staat tiende met tien punten minder.

Bekijk hier al onze video's